kvalita potravin

| PAVEL POC
Váš poslanec Evropského parlamentu

Podvodné praktiky v potravinovém řetězci musí mít červenou

Ve výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin Evropského parlamentu právě vypršela lhůta pro podání pozměňovacích návrhů k plánované legislativě o transparentnosti a udržitelnosti hodnocení rizika ze strany EU v potravinovém řetězci. Ta má revidovat nařízení o obecném potravinovém právu z roku 2002 a průřezovou legislativu týkající se mimo jiné i GMOs, potravinových aditiv, pesticidů a nových potravin.

Ve výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin Evropského parlamentu právě vypršela lhůta pro podání pozměňovacích návrhů k plánované legislativě o transparentnosti a udržitelnosti hodnocení rizika ze strany EU v potravinovém řetězci. Ta má revidovat nařízení o obecném potravinovém právu z roku 2002 a průřezovou legislativu týkající se mimo jiné i GMOs, potravinových aditiv, pesticidů a nových potravin.

Z jižní Ameriky se do EU dostává shnilé maso plné bakterií a nepovolených chemických látek

Operace Carne Fraca (poctivé maso) – dva roky trvající vyšetřování, které zahájila brazilská federální policie ve dvou největších brazilských masokombinátech (JBS & BRF) v sedmi klíčových brazilských státech, které jsou producenty hovězího masa – vyvolalo ohromné znepokojení. Vyšetřování odhalilo závažné podvody a korupci v celém odvětví, které uvádí do potravinářského řetězce potenciálně nebezpečné a podvodné produkty a vystavuje evropské spotřebitele riziku.

Operace Carne Fraca (poctivé maso) – dva roky trvající vyšetřování, které zahájila brazilská federální policie ve dvou největších brazilských masokombinátech (JBS & BRF) v sedmi klíčových brazilských státech, které jsou producenty hovězího masa – vyvolalo ohromné znepokojení. Vyšetřování odhalilo závažné podvody a korupci v celém odvětví, které uvádí do potravinářského řetězce potenciálně nebezpečné a podvodné produkty a vystavuje evropské spotřebitele riziku.